Röjning av sly behövdes på sina ställen.
Röjning av sly behövdes på sina ställen.

Full fart i rodelbanan när arbetet startade för att få den i ordning

Efter 19 år i träda ska Hammarstrands rodelbana åter komma till bruk. Under den gångna helgen har ett femtontal personer arbetat med att fixa till banan så att man förhoppningsvis kan börja åka igen efter jul. Det är det svenska Skeletonlandslaget och Skellefteå Rodel som varit på plats för att röja sly, spika och hamra fram nya plankor i banan.

Publicerad

Naturligtvis fanns även MrRodel i Hammarstrand , Bosse Näsström på plats vilket han har gjort under lång tid inte minst denna sensommar och höst när han lagt ner åtskilliga timmar med att förbereda inför den helg som man nu avverkat. Det verkar som Bosse väntat på det här trots att det gått nära 20 år sedan banan var i bruk.

-Det har jag gjort jag har väntat på det här, det är fantastiskt med den anslutning som är här i dag, för någon hjälp har jag inte haft av byborna som har lyst med sin frånvaro tyvärr. Kanske det kan komma hjälp med att iordningställa banan nu när det belyses av er i media, för hjälp måste vi få för att det hela ska kunna återinvigas efter jul.

Projetledare för återställandet av banan är Anders Söderberg, en man med stor rutin av Bob och Rodelbanor världen runt. Vad är det som ska hända här nu, är det realistiskt att få banan i åkbart skick redan kring jul?

-Vi ska restaurera den så vi kan bygga upp den i december så att vi kan köra såväl bob, skeleton, rodel och alpin rodel, alla grenar som vi har i förbundet. Målet är nu att vi med det här arbetslaget ska röja och bygga upp banan igen under hösten, fixa med belysning och vatten men banan är från grunden så pass välbyggd att det är lagning och lappning innan vi får till det och det kommer att fungera bra, menade Anders Söderberg.

Powered by Labrador CMS