Röjning av sly behövdes på sina ställen.
Röjning av sly behövdes på sina ställen.

Full fart i rodelbanan när arbetet startade för att få den i ordning

Efter 19 år i träda ska Hammarstrands rodelbana åter komma till bruk. Under den gångna helgen har ett femtontal personer arbetat med att fixa till banan så att man förhoppningsvis kan börja åka igen efter jul. Det är det svenska Skeletonlandslaget och Skellefteå Rodel som varit på plats för att röja sly, spika och hamra fram nya plankor i banan.

Publicerad

Naturligtvis fanns även MrRodel i Hammarstrand , Bosse Näsström på plats vilket han har gjort under lång tid inte minst denna sensommar och höst när han lagt ner åtskilliga timmar med att förbereda inför den helg som man nu avverkat. Det verkar som Bosse väntat på det här trots att det gått nära 20 år sedan banan var i bruk.

-Det har jag gjort jag har väntat på det här, det är fantastiskt med den anslutning som är här i dag, för någon hjälp har jag inte haft av byborna som har lyst med sin frånvaro tyvärr. Kanske det kan komma hjälp med att iordningställa banan nu när det belyses av er i media, för hjälp måste vi få för att det hela ska kunna återinvigas efter jul.

Projetledare för återställandet av banan är Anders Söderberg, en man med stor rutin av Bob och Rodelbanor världen runt. Vad är det som ska hända här nu, är det realistiskt att få banan i åkbart skick redan kring jul?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS