Posten svarar Företagarna

Det är mycket glädjande att organisationen Företagarna värdesätter vår post- och paketservice så högt. Sedan 1600-talet har vi delat ut postförsändelser till både privatpersoner och företag i Sverige.

Under hela vår långa historia har vi anpassat vår verksamhet för att vi ska kunna vara relevanta för alla användare i samhället. Att företag måste anpassa och effektivisera sig är naturligtvis inte okänt för Företagarna. Sedan millennieskiftet har mer än hälften av alla brevvolymer övergått till digitala alternativ.

Eftersom det endast är portointäkter som hitintills har finansierat hela vår finmaskiga infrastruktur, från Ystad till Treriksröset, gör brevvolymtappet att intäkterna försvinner lika snabbt. Samtidigt är en stor andel av våra kostnader fasta och består således när volymerna faller.

Inom kort kommer vi en vanlig dag bara att ha brev att dela ut till ungefär vartannat hushåll. Att då gå förbi varannan postlåda utan att ha något att dela ut i den är inte särskilt rationellt, varken ekonomiskt eller miljömässigt. Att gå över till varannandagsutdelning är därför ett naturligt steg i att skära kostnader på ett sätt som påverkar väldigt få postmottagare.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS