Pelle Simonsson är affärsutvecklare-manager på Peak Innovation där Region Jämtland Härjedalen är delägare. Han har skrivit projektansökan som siktar högt, stödet ska på sikt ge 100-tals nya jobb till länet.

Halvtid för projekt med hög målsättning – men resultaten låter vänta på sig

ÅRE (JT) Peak innovation-projektet i Åre har en budget på 12 miljoner kronor över tre år. Men så här långt har projektet inte inneburit några nya arbetstillfällen i kommunen.

Publicerad

Ett samarbete mellan Jämtkraft, E14Invest AB, House Be, Peak Accelerator, Åre kommun och Region Jämtland Härjedalen ska locka nya företag till Åre. Projektet har en projektbudget på närmare 12 miljoner kronor över tre år. Varav de största bidragen kommer från EU:s regionala utvecklingsfond, 6 miljoner och Region Jämtland Härjedalen 3,6 miljoner via de så kallade 1:1 pengarna. Efter halvtid har det inte gett några arbetstillfällen till Åre kommun. Trots att projektmålet är minst 18 nya heltidstjänster i Åre och på sikt 100-tals nya jobb i länet.

– Det är halvtid men det tar tid att skapa jobb. Vår ambition och vårt mål är att det här projektet ska ge minst 18 nya heltidstjänster, säger Pelle Simonsson på Peakinnovation som ansökt om projektstödet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS