En ”Påskpavlova” komponerad av Emilia Nilsson

Påsktips för matbordet från Emilia i Silsjönäs

Byns egen mästerkock Emilia Nilsson rustar för påsken och vi får vara med när hon gör i ordning en klassisk Pavlova-bakelse som dagen till ära döps till ”Påsk-Pavlova”.

Publicerad

Det är många förberedelser när fotografering och filmning ska göras för uppdragsgivare och youtubekanalen ”Emilias jakt på smaker”. Styling av bakverket kräver sin kvinna.

– Påsken för mig är att sola, grilla nå´t gott och att vara tillsammans med familjen. Normalt brukar vi vara många fler när släkten samlas, men i år är det bara den närmaste familjen, berättar Emilia, som bor på familjegården med sambon John, mamma och pappa, farmor och farfar och lillsyrran Alicia. 

Inte att förglömma många jakthundar med ett nytillskott i Emilias och Johns hus - valpen Khyra som far omkring som ett yrväder. Vid högtider blir det mycket och varierad mat. Alla hjälper till även om förväntningarna på Emilias handlag ligger i luften.  

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS