Frida Lundgren och Agnes Jonasson inventerar trädens mående i Östersunds parker.
Frida Lundgren och Agnes Jonasson inventerar trädens mående i Östersunds parker.

Universitetsstudenter inventerar stadens parker åt kommunen

ÖSTERSUND (JT) Östersunds kommun har fått frågor från medborgare om det planeras trädfällning efter att de sett två personer vandra omkring med måttband och surfplattor i stadens parker. I själva verket rör det sig om två universitetsstudenter som hjälper kommunen med trädinventering över sommaren.

Publicerad

Studenterna Frida Lundgren och Agnes Jonasson studerar vid SLU i Alnarp. Frida är blivande landskapsingenjör och Agnes är snart färdigutbildad landskapsarkitekt. De är anställda av kommunen över sommaren för att se hur träden i stadens parker mår.

– Vi följer kartan som finns på surfplattan och utgår från de träden som redan finns i systemet. Vi gör underlaget för att ta reda på hur träden i parkerna mår och via det kan kommunen också få veta vilken artrikedom som finns och till exempel hur mycket koldioxid träden binder, säger Agnes Jonasson.

Frida och Agnes har varit ute i ungefär två och en halv vecka och redan hunnit med ganska många av stadens parker. De minsta parkerna tar bara en dag att inventera och Frida och Agnes får veckovis veta vilka parker de ska inventera härnäst. Det är många personer som kommer fram till dem och undrar vad de håller på med.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS