Systrarna Sara Brattlin o Johanna Olofsson Dahlén startar frisersalong i Oviken med fjällutsikt.
Systrarna Sara Brattlin o Johanna Olofsson Dahlén startar frisersalong i Oviken med fjällutsikt.

De öppnar ny salong i Oviken

I maj öppnar systrarna Johanna och Sara en frisörsalong i Oviken. Från salong Fjällklippet har de utsikt mot Oviksfjällen.

Publicerad

– Det bara poppade upp och vi skojade om det. Sara jobbade deltid och jag var arbetssökande. Vi kom då på att starta en egen salong i hembygden, berättar Johanna Olofsson Dahlén och systern lägger till.

– Det var i december vi började tala om det. Nu har vi registrerat firman och håller på att ställa i ordning i salongen, säger lillasyster Sara Brattlin.

Johanna bor i Mjäla på Myssjönäset och Sara bor i Oviken, nära salongen.

– Vi kommer att öppna så snart det bara går. Det är en hel del som ska fixas innan vi kan öppna. Målet är att vi ska kunna börja att ta emot bokningar under maj, säger Johanna och tillägger. Det är mycket som måste klaffa innan vi är redo att ta emot kunder.

Herr eller damfrisör?

– Vi klipper alla. Oavsett vad som önskas hjälper vi till, om det så bara är att få håret tvättat och lagt. Vårat arbete handlar om så mycket mer än enbart klippning. Vi gör det mesta inom hår, förklara Sara.

Namnet, Fjällklippet?

– Det utgår från vårat fjälltema, det ska kännas mysigt här, lite som att komma till en fjällstuga. Inte stelt och tråkigt, poängterar den äldre systern, som gick ut Nordiska Frisör Institutet 2011 och startade salong i Klövsjö samma år och lämnade friserandet i december 2012.

– Sedan har jag bott en hel del utomlands. Klippt familj och vänner under åren, men nu är det kul att vara tillbaka i branschen, menar Johanna.

Sara tog sin examen i fjol.

- Jag gick en ettårig frisörutbildning, 2019-2020, på Wargentinsskolan i Östersund, jag hade en hel del praktik under utbildningen. Det var en bra utbildning som förberedde mig att driva salong, berättar Sara.

Vad tänker ni er för inriktning på salongen.

– Hårvård, enklare skäggputs och framöver kommer vi att utveckla oss och gå kurser inom det som kunderna efterfrågar, menar Johanna.

– Vi kommer även att erbjuda veganska hårvårdsprodukter, det ska finnas något för alla, nämner Sara.

Salongen utgörs av ett stort rum med tillhörande toalett och kök.

– Det behövs en rätt stor salong så vi får plats med varsin kund och någon som sitter och väntar. I dessa tider är det viktigt att ha stora ytor. Vi har ju fördelen att kunna Coronaanpassa salongen innan vi öppnar. I framtiden skulle vi kunna få plats med någon ytterligare som jobbar med något angränsande i vår salong, berättar Johanna.

Just nu kan man inte ana att det ska bli en mysig frisörsalong med fjälltema här. Det står målarburkar och verktyg på golvet. Det enda som skvallrar om vad som komma skall är de två sköljarna i köket. Tidigare under åren har lokalen huserat en bank, pizzeria och tatuerare. Tills här om månaden var det en lägenhet. Systrarna kompletterar varandra väl och blir ett strålande team.

– Jag har koll på nyare färgtekniker och det som gäller nu, säger Sara.

– Som frisörer lär vi av varandra, jag har mera vana av det administrativa sedan tidigare företag, tillägger Johanna.

Vad ser ni mest fram emot?

– Att komma igång och träffa kunderna. Vi kommer att ha roligt på jobbet för vi brinner för det vi jobbar med, säger Johanna Olofsson Dahlén.

– Det är stor efterfrågan på lokala frisörer. Det är många som vill klippa sig i hembygden, menar Sara Brattlin som ser fram emot att träffa alla kunder.

Powered by Labrador CMS