Daniel Berglin, kanske mer känd som Dajja är vår travexpert. Han är känd för sina vinnande system som han sätter ihop som spelansvarig på Ica Kvantum.
Daniel Berglin, kanske mer känd som Dajja är vår travexpert. Han är känd för sina vinnande system som han sätter ihop som spelansvarig på Ica Kvantum.

Tips till V4 och V5 Oviken torsdag 29 juli

Oviken kör sin sista tävlingsdag för det här året. Lunchtrav är vad som gäller vilket genererar högre omsättning på spelformerna V4 och V5. Jag har hittat flera bra spikförslag och kan därför helgardera några lopp där vi jobbar in skrällarna!

Publicerad

V4-1 Start 12:20

Jag inleder med att ta samtliga hästar på V4 kupongen. 1 Kattis Palema har vunnit bägge starterna på "Ovalla" i år. Nu är motståndet tuffare vilket gör att segerchansen minskar trots ett fint utgångsläge. Bland motbuden till den förmodade favoriten nämner jag främst 4 O.P's Fantastic och 7 Kalles Caviar Ås. Bägge hästarna är vana att möta betydligt hårdare konkurrens än dagens och bägge ses med goda möjligheter att ta hem loppet. Men jag tar alla 11 hästar och hoppas på skräll.

V4-2

Här si1ngelstreckar jag Anders Bodins segermaskin 12 Demånen. Hästen kommer till dagens start med tre raka segrar i bagaget. 20 meters tillägg i Oviken är såklart tufft då raksträckorna är korta. Men hästen har överlägsen fart i det här gänget och jag räknar kallt med att körande Micke Melander löser uppgiften.

V4-3

Spik på Daniel Wikbergs 9 Kalaxy Boko som svarade för en svettig insats i Hoting senast. Tappade massor av mark då han tappade en sko i ett tidigt skede av loppet. Men han kunde trots det bärga en andraplats vilket var imponerande. Nu hoppas jag att alla fyra skorna sitter kvar på hovarna, då bör det bli enkel seger!

V4-4

Jag avrundar V4 spelet med samtliga 11 hästar på mitt systemförslag. Loppet ser verkligen öppet och svårlöst ut på förhand och ingen häst verkar bättre än någon annan. För den som vill ta lite färre hästar lyfter jag fram en häst i loppet, 8 Hayden Web, som är i fin form vilket hon visade vid vinsten i Lycksele för några veckor sedan. Får dessutom kuskförstärkning i form av Per Linderoth den här gången. Men som sagt, jag streckar alla 11 hästar.

V4 förslaget är på 121 rader och kostar 242:- att spela

V4-1 nr. ALLA 11 HÄSTAR

V4-2 nr. 12 DEMÅNEN reserv: 4

V4-3 nr. 9 KALAXY BOKO reserv: 8

V4-4 nr. ALLA 11 HÄSTAR

V5-1 start 13:47

Jag streckar sju hästar i den inledande avdelningen. 1 Jason Web såg jag i kvalet på Bergsåker förra torsdagen. Såg helt okej ut då och kanske håller ledningen här. Kan definitivt vinna loppet från spets. 8 Ikaria J. gör tävlingsdebut här och är aningen svårbedömd. Håkan Wallberg har dock rätt bra kvalitet på sitt stall och när han gör den långa resan från Gävle lär det vara i angeläget ärende. 3 Diamond Ice svarade för en godkänd insats som fyra i Hoting senast, kan räcka till seger här. 4 Azerbajdzjan har debuten överstökad och nu rycker man bakskorna på hästen, kan duga. 5 Everest gjorde det bra som femma i sin första start i livet. Med det loppet i kroppen kan hon vara långt framme. 7 Oli Bonera gör resan från Norge och känslan är att man inte åker så här långt om inte hästen är väl förberedd. 2 Timothy Udsen visar bara galopp men besitter en del fart, typisk outsider.

V5-2

Här väljer jag att singelstrecka norske gästen 7 Alsaker Tyra. Hon har inte vunnit hittills i år men nu tror jag det är dags. Hon är van att möta tuff konkurrens i vårt västra grannland och idag är det betydligt mildare omgivning. Visar hon upp det hon kan måste det vara mycket bra vinstchans här.

V5-3

Jag tar Alla 7 hästar här och det känns tryggt. Nämner fyra av dessa och börjar med 6 Caracci som har nött på hyggligt mot bra motstånd. Enklare emot den här gången och hon kan visa sig tuffast till slut. 5 Wilma Rudolph kommer från två fina insatser på sistone. Daniel Wikberg har ett lovande sto här och Micke Melander är en vass kusk i sammanhanget. 2 Onceinapril gjorde det bra vid skrällsegern i Lycksele i början av juli. Rikard Skoglund tillhör kuskeliten i Sverige och han försitter sällan några vinstchanser. 3 Marisse Vann på bra sätt i början av juni. Bra häst för klassen och det kan bli en ny triumf här.

V5-4

Ett kallblodslopp över tre volter. Jag tar en på varje startvolt vilket känns som rätt lösning. 1 Rigubben var bra vid vinsten i Oviken på midsommardagen. Stig Engstrand gör ett allvarligt försök att hålla upp ledningen och kör där så länge lampan lyser. 5 Lillfax är i bra form och tog en välförtjänt seger i Hoting i sin senaste start. Det kan bli andra raka segern av bara farten om formen är bibehållen. 9 Calle Cornelius är snabb i benen och Torsten Blomqvist sparar speeden till slut här. Kan städa av samtliga om han har slag på täthästarna vid upploppets början.

V5-5

Jag avslutar omgången med spik på Daniel Wikbergs hedershäst 7 Weekend Fun. Han visar bra form för dagen och fungerar bra på 800 metersbanan som erbjuds i Oviken. Han är fältets klart bästa häst och med bara sex motståndare bör han blåsa runt allt när som helst under loppet.

V5 förslaget är på 147 rader och kostar 147:- att spela

V5-1 nr. 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8

V5-2 nr. 7 ALSAKER TYRA reserv: 5

V5-3 nr. ALLA 7 HÄSTAR

V5-4 nr. 1, 5, 9

V5-5 nr. 7 WEEKEND FUN reserv: 5

Lycka till med spelet!

Powered by Labrador CMS