Årets tredje och sista tävlingsdag var den första på länge med publik.
Årets tredje och sista tävlingsdag var den första på länge med publik.

Sista tävlingsdag på Ovallatravet för säsongen - första med publik

BERG (JT) Torsdagen den 29 juli genomfördes den tredje och sista tävlingsdagen för året på Ovalla. För första gången på länge hade de publik på plats.

Publicerad

Under 2019 var det stort besökstryck på Ovalla. Under midsommartravet 2019 besökte 3230 personer Ovalla. Under pandemiåret 2020 och i år har, till följd av restriktioner, ingen publik tillåtits förrän den tredje och sista tävlingsdagen. Totalt 600 personer kunde släppas in och strax efter att det första loppet avgjorts hade något färre än hundrafemtio personer räknats. Rolf Johnsson, ordförande i Ovikens Travklubb berättar om hur restriktionerna påverkat Ovallatravet.

– I fjol körde vi helt utan publik. I år ändrades restriktionerna den första juli och vi hade tävlingsdag den tredje. Man måste göra en ansökan för att få ta in publik och de ansökningarna hanteras inte på så kort tid. Man får inte ansöka i förväg heller men i dag har vi tillåtelse att ta in 600 personer. Det är väldigt speciellt att vi kan ha något på plats. Särskilt för de som är aktiva inom travet, säger Rolf Johnsson.

Tor Björck och Mattis Arnlo är unga traventusiaster och var helnöjda över att kunna vara på plats. De berättar att de håller på hästen Gullviva med kusken Tamara Skutnabb i det sjätte loppet.

– Man har saknat det jättemycket. Det är ju inte samma sak att titta på livesändningar, säger Tor Björck.

Tor Björck och Mattis Arnlo var helnöjda över att få uppleva travet på plats.
Tor Björck och Mattis Arnlo var helnöjda över att få uppleva travet på plats.

Ingemar Engblom och frun Eva Stridh hade kört ända från Hassela för att få se dagens tävlingar. De har också saknat att uppleva trav på plats.

– Vi brukade alltid komma hit för det är så härligt. I dag har vi kört 22 mil för att få vara på plats, berättar Ingemar Engblom.

Ingemar Engblom och frun Eva Stridh hade kört från Hassela för att få se dagens tävlingar.
Ingemar Engblom och frun Eva Stridh hade kört från Hassela för att få se dagens tävlingar.

På den sista tävlingsdagen för året koras också årets körsven- och tränarchampion där Jämtlands Tidning för fjärde året i rad sponsrar priset till årets kuskchampion. Inför dagens finaltävlingar ledde Robert Skoglund kuskligan med fem segrar, närmast följd av Peter Eriksson med fyra segrar och Jan Wallén med två segrar.

I tränarligan var det jämnare där Jan Wallén, Kennet Häggström och Robert Skoglund hade två segrar vardera. Det blev till slut Peter Eriksson som mottog Jämtlands Tidnings pris till kuskchampion för sina fem segrar på de tre tävlingsdagarna och Daniel Wikberg som mottog Färjestad Rid och Travs och Västerbo Stuteris pris till tränarchampion med totalt fyra segrar till stallet under de tre tävlingsdagarna.

Fakta:

V4 resultat Ovallatravet 29 juli:

1: 1, Kattis Palema, Micael Melander

2: 1, Lill Wilma, Erika Rosén Eriksson

3: 9, Kalaxy Boko, Micael Melander

4: 6, Lovely Coin, Rikard N Skoglund

V5 resultat Ovallatravet 29 juli:

1: 2, Timothy Udsen, Micael Melander

2: 5, Hulte Alva, Peter Eriksson

3: 2, Oneaceinapril, Rikard N Skoglund

4: 5, Lillfax, Micael Melander

5: 2, Wallbase, Sofia Frilén

Powered by Labrador CMS