Årets tredje och sista tävlingsdag var den första på länge med publik.

Sista tävlingsdag på Ovallatravet för säsongen - första med publik

BERG (JT) Torsdagen den 29 juli genomfördes den tredje och sista tävlingsdagen för året på Ovalla. För första gången på länge hade de publik på plats.

Publicerad

Under 2019 var det stort besökstryck på Ovalla. Under midsommartravet 2019 besökte 3230 personer Ovalla. Under pandemiåret 2020 och i år har, till följd av restriktioner, ingen publik tillåtits förrän den tredje och sista tävlingsdagen. Totalt 600 personer kunde släppas in och strax efter att det första loppet avgjorts hade något färre än hundrafemtio personer räknats. Rolf Johnsson, ordförande i Ovikens Travklubb berättar om hur restriktionerna påverkat Ovallatravet.

– I fjol körde vi helt utan publik. I år ändrades restriktionerna den första juli och vi hade tävlingsdag den tredje. Man måste göra en ansökan för att få ta in publik och de ansökningarna hanteras inte på så kort tid. Man får inte ansöka i förväg heller men i dag har vi tillåtelse att ta in 600 personer. Det är väldigt speciellt att vi kan ha något på plats. Särskilt för de som är aktiva inom travet, säger Rolf Johnsson.

Tor Björck och Mattis Arnlo är unga traventusiaster och var helnöjda över att kunna vara på plats. De berättar att de håller på hästen Gullviva med kusken Tamara Skutnabb i det sjätte loppet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS