ÖSTERSUND

Karin Flodin, chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun, Mona Danielsson Libeck, rektor på Fjällängsskolan, Christer Andersson, facklig representant för Sveriges skolledarförbund och Jan Colm, verksamhetschef i Östersunds kommun över grund­skola, fritids­hem, grund­­sär­­skola och moders­mål.

Östersund fick pris för högst lönelyft hos skolledare

En tårta med dekoreringen “Östersund +7%” delades i fredags ut av Sveriges Skolledarförbund till kommunen. Detta för att Östersunds skolledare under 2020 hade det största lönelyftet i hela Sverige på sju procent.

Publicerad Senast uppdaterad

Den så kallade lönetårtan delas ut årligen av Sveriges Skolledarförbund till den kommun där lönelyften varit som högst. I år var det Östersunds kommun som på digitalt vis tog emot lönetårtan för de lönelyft som under 2020 fanns hos skolledare i kommunen. Via länk var Matz Nilsson, Sveriges skolledarförbunds ordförande med och på plats var bland andra Karin Flodin, chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun.

– Det var ett väldigt bra möte. Verkligen inspirerande där man ibland kan tycka att man bara kämpar och kämpar. Det här är ett tecken på att arbetet vi gör ger frukt, säger hon.

Östersunds kommun fick även lönetårtan 2016 för lönelyften 2015. Då var det en nioprocentig ökning det rörde sig om. Karin Flodin förklarar varför det är viktigt med lönelyft i just den här yrkesgruppen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS