Salongen riktar sig till både proffs och amatörer som arbetar i olika tekniker och material. Susanne Myrenhammar, Ingela Fredell och Torgärd Notelid vill uppmuntra deltagare att inspireras i exempelvis Jamtlis utställningar eller på digitaltmuseum.se.

UrSlöjd vill locka länets kreativa talanger

LÄNET (JT) En ny jurybedömd salong på Jamtli kommer att visa verk av länets slöjdare och konsthantverkare. De uppmuntras att skapa verk för samtiden men hämta inspiration ur traditionen.

Publicerad

– Vi gjorde en liknande salong 2016 som hette Högtid och då var det 55 medverkande slöjdare och konsthantverkare. Så nu hoppas vi att vi fyller på den gruppen med nya, som vi inte direkt känner, eller som vi känner naturligtvis också. Det har ju hänt en del sedan dess, så vi hoppas att det kommer fler, säger hemslöjdskonsulenter Ingela Fredell från Region JH. 

Utställningen arrangeras i samarbete med Jamtli och det är även på Jamtli som de uttagna verken kommer att ställas ut, under perioden 27 april till 5 oktober. Den riktar sig både till yrkesverksamma slöjdare och konsthantverkare såväl som amatörer. 

– Jag hoppas att det blir en bred utställning, så att många blir inspirerade- Att det blir en stor publik som tittar på väldigt många olika saker, säger hemslöjdskonsulenten Susanne Myrenhammar. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS