Christoffer Sundgren och Rasmus Wranå hjälps åt att ta stenen dit den ska.
Christoffer Sundgren och Rasmus Wranå hjälps åt att ta stenen dit den ska.

Tungt för svenska lagen i Curling-EM

ÖSTERSUND (JT) Europamästerskapen i Curling har så här långt inte gått Sveriges väg, tunga förluster för både damlaget under ledning av Anna Hasselborg, som för herrarnas lag Oskar Eriksson. Damlaget förlorade sin första match mot Danmark med 10-6 i den första omgången, medan herrlaget vann sin första match med 9-3 över Danmark.

Publicerad

För att börja med damerna så har deras väg varit väldigt oturlig, trots bitvis bra spel så har det varit millimetrar åt fel håll, för efter den inledande förlusten kom en andra när man mötte Schweiz som vann med 10-4. Första segern för damerna kom mot Lettland med siffrorna 11-9, och den andra segern kom i kvällspasset mot Tyskland med 7-5.

Scotland blev på måndagsförmiddagen det tredje laget att besegra favorittyngda Sverige, återigen blev det en knapp förlust med siffrorna 7-5 och vägen fram till ett slutspel verkar bara bli tyngre och tyngre. Det återstår nu fyra matcher för damerna mot Norge, Ungern, Italien och Turkiet, där det nu krävs vinst i alla matcher samtidigt som det måste gå rätt även i andra matcher för att slutspel ska nås.

Överraskningen på damsidan är Danmark under coachen Peja Lindholms ledning som har vunnit sina första fem matcher och är i och med detta i toppen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS