Hörsalen på Östersunds bibliotek fylldes av intresserade.
Hörsalen på Östersunds bibliotek fylldes av intresserade.

Tre goda exempel för Busstorget – inbjuder till dialog

ÖSTERSUND (JT) Stadsmiljöföreningen och två arkitekter gav sina visioner för hur centrala Östersund bör ordnas i framtiden. En diskussion följde som delvis gav uttryck för motsättningar mellan idealism och luttrad realpolitik.

Publicerad Senast uppdaterad

– Låt det bli världens bästa offentliga plats så att det kan bli världens bästa stad i världens bästa region, sade arkitektstudenten Olle Björkebaum inför en fullsatt hörsal.

Sina invändningar mot Östersundslänken har Stadsmiljöföreningen tidigare luftat, i en JT-intervju 21 februari. Uno Svaleryd utvecklade dessa vid onsdagens möte i Östersunds biblioteks hörsal.

Han beskrev hur Östersund med den nya kommunikationslänken förlorar sin infartsparkering vid Hofvallen, utan att den ersätts med en ny. Vidare att Östersundslänkens sträckning i en nord-sydlig riktning bör kompletteras med en som går i öst-västlig. Han visade pedagogiskt på en karta att det är flest som arbetar och studerar i östra delen av Östersund som innefattar bland annat Wargentinskolan, Campus och området kring Fyrvalla.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS