Ung Reporter

Studenter från Humanistiska, Samhälls och Estetiska programmet i aulan för sista mösspåtagningsceremonin under onsdagen.

Traditionell mösspåtgning på Wargentinskolan

ÖSTERSUND(JT) Trots kyla och brist på sol tog hundratals wargentinskole treor sig ut på stan efter att äntligen fått ta på sig sina studentmössor. Skolans aula brukades under hela onsdagen till mösspåtagningsceremonin för de olika programmen på skolan.

Publicerad

Äppelcider och snittar stod uppdukat för eleverna som förväntansfullt klev in i Wargentinskolans aula, tack vare jobb utfört av elever på hotell och turismprogrammet. Eleverna hade sina studentmössor i handen, inte på huvudet, eftersom det vore att bryta en tradition som eleverna håller hårt på.

 Skolan hade i vanlig ordning skapat ett uttänkt program till ceremonin, med tal, livemusik av ett lokalt coverband och självklart allsång av den klassiska studentsången. Elever i flera av Wargentinskolans klasser har under denna och den senaste veckan tillägnats lektionstid att lära sig den traditionella sången. 

Efter varje ceremoni strömmade elever ut från skolan med sina vita mössor av varierande design på sina huvuden. Östersunds barer och caféer fylldes med kaffe-, eller mer ofta, öl och ciderskålande glada studenter.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS