Anna Olofsson Frestadius är VD på Torsta AB.
Anna Olofsson Frestadius är VD på Torsta AB.

Torsta vill testa att odla svamp – kan revolutionera gamla lador

ÅS (JT) Torsta vill satsa på svampodling. Det berättar Torsta AB:s VD Anna Olofsson Frestadius.
– Ja, vi har sökt medel för testbäddsutveckling, säger hon.

Publicerad

Det handlar om de två olika svampsorterna ostronskivling och shiitake. Båda är fina matsvampar. Ostronskivlingens smak är mild, konsistensen fin och den håller formen bättre vid tillagning än vad champinjonen gör.

I naturen
växer ostronskivlingarna på stammar.
Shiitake eller ekmussling är mörka svampar med stark smak som används flitigt i det japanska köket. Den är den näst mest odlade svampen i världen.

Svamp ses som en del i den hållbara matproduktionen och
konsumtionen av odlad matsvamp har stigit kraftigt under 2000-talet.

Anna berättar:

Det är från ett projekt inom Jordbruksverket som vi sökt dessa medel och vi får veta om några veckor om vi får dessa medel. Vi hoppas förstås att vi får dem, vi vill nämligen testa om det går att odla svamp kommersiellt här.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS