Studenter från fyra utländska universitet besökte Mittuniversitetet och Östersund i veckan.

Studenter besökte Mittuniversitetet i internationellt utbyte

ÖSTERSUND (JT) Mittuniversitetet har under veckan haft besök av både studenter och lärare från fyra europeiska universitet.

Det är ett nytt sätt till utbyte där studenter och lärare träffas digitalt innan och efter kursen men huvudfokus är på en vecka på plats någonstans i Europa.

Kursen kan handla om olika frågeställningar men denna har
haft fokus på hållbarhetsfrågor vilket Mittuniversitetet lyfter som viktiga framtidsfrågor. Renate Link från universitetet i Aschaffenburg, Tyskland är initiativtagare till utbytet.

Vårt universitet har haft ett långt samarbete med Mittuniversitetet som fungerat bra och när möjligheten gavs för ett nytt samarbete med korta utbyten tog jag kontakt och samarbetet inleddes, säger Renate Link.

Syftet med veckan är att studenterna ska lära sig mer om hållbar platsutveckling där de studerat olika platser i Sverige. De olika föreläsarna både från oss här på Mittuniversitet och de andra universiteten har lyft olika perspektiv på hållbar utveckling, säger Anna Sörensson från Mittuniversitet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS