Röda villan i Lillänge.
Röda villan i Lillänge.

Striden om röda huset över – kommunen överklagar inte

ÖSTERSUND (JT) Östersunds kommun ger upp striden om den röda villan i Lillänge. De kommer inte att överklaga mark- och miljööverdomstolens beslut.

Publicerad

Fastighetsägarna syskonen Lignell förlorade tidigare i år i mark- och miljödomstolen men valde då att överklaga till mark- och miljööverdomstolen. Deras beslut kom i onsdags och innebar att ägarna får behålla fastigheten. ”Enligt domstolens uppfattning har fastighetsägarna under planprocessen vidtagit de åtgärder som rimligen kunnat förväntas av dem för att säkerställa att fastigheten även i fortsättningen skulle kunna nyttjas för boende”, står att läsa i domen. Östersunds kommun har möjlighet överklaga beslutet men väljer nu istället att ge upp striden.

“Vi kan nu konstatera att mark- och miljööverdomstolen gör en annan bedömning av kommunens löfte i planbeskrivningen att fastighetsägaren skulle få bo kvar. Domstolen menar att kommunens notering i planbeskrivningen om att fastighetsägaren ges rätt att bo kvar på fastigheten, även omfattar syskonen Lignell”, skriver kommunen och avslutar:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS