Samling vid byggplatsen. Här ska det nya värmeverkets byggas.
Samling vid byggplatsen. Här ska det nya värmeverkets byggas.

Spaden i jorden för nya kraftvärmeverket

ÖSTERSUND (JT) 2025 beräknas det står klart, Jämtkrafts nya värmeverk i Lugnvik med prislapp 1,5 miljarder kronor och på onsdagen sattes spaden i jorden för bygget.

Publicerad Senast uppdaterad

Det duggade lite lätt över industriområdet där det 20 år gamla biobränsleeldade kraftvärmeverket står och som levererar fjärrvärme inom Östersund och Brunflo.

Det hindrade inte de 40 anställda vid värmeverket att följa ceremonien när Jämtkrafts styrelseordförande Kerstin Arnemo och värmeverkschefen Ulf Lindqvist tog ett tvåmannnagrepp om den spade som också användes när det nuvarande verket invigdes.

– Efter en lång tid av förberedelser är vi nu redo att börja staka ut marken där det nya kraftvärmeverket ska byggas. Vi har fattat beslut runt val av stora delar av utrustningen och vi har sanerat mark från oexploderad ammunition. Under veckan har vi en borrigg på plats som tar reda på hur långt ner det finns berg inför att vi gräver, säger uppgav Ulf Lindqvist, chef för anläggningen i Lugnvik.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS