Bild från en redan existerande Fritidsbank i en annan del av Sverige.
Bild från en redan existerande Fritidsbank i en annan del av Sverige.

Snart fritt att låna utrustning till sport- och friluftsaktiviteter i Östersund

ÖSTERSUND (JT) Nu ska Fritidsbanken starta en första avdelning i länet. Det blir Östersunds kommun som håller i arrangemanget när allmänheten ska få låna gratis utrustning till sport och fritid – om tillräckligt många skänker sin överblivna.

Publicerad Senast uppdaterad

Fritidsbanken är en rikstäckande organisation med syfte att ge ett andra liv till utrustning inom sport och fritid. Här ska allmänheten gratis kunna låna skidor, kläder och annat för utövandet av sport och friluftsliv.

Nu ska det även startas en i Östersund, en grupp på kommunen jobbar med frågan och kommer inom kort att starta en insamling. -Just nu håller vi på att leta lokal och jag tror att vi har en på gång, sedan börjar vår verksamhetsledare 1 april, säger Joakim Halvarsson på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Just nu ser planen ut så att vi ska påbörja insamlingen under senvåren någon gång. Sedan är det svåra att vi vet inte hur långt det tar innan vi har tillräckligt med utrustning för att öppna. Men vi kommer inte att öppna innan sommaren utan det blir någon gång under hösten, fortsätter han.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS