Sixten Lindblom i Östersund har blivit utsedd till Årets fågelskådare.

Sixten på Annersia är Årets Fågelskådare

ÖSTERSUND (JT) Sixten Lindblom är 18 år och har ornitologi som ett stort intresse. Nu har han blivit utnämnd till Årets Fågelskådare i Sverige.

Publicerad

Det var under Falsterbo Bird Show som den traditionsenliga utdelningen hölls, av den nationella fågelföreningen BirdLife Sverige. Sixten beskrivs som en ”ung, aktiv och strävsam fågelskyddare med stort föreningsengagemang”. 

Hela motiveringen löd: 

”Sixtens engagemang i aktivt fågelskydd är ovärderligt. Väldigt många mil i Jämtlandsmarker har det blivit för att inventera jaktfalkar och kungsörnar – på skidor i bister kyla om vintrarna och till fots under svettiga och myggiga sommardagar. Han är en mycket skicklig fältornitolog och dessutom duktig fotograf, något som är viktigt när det behövs bra bilder för att till exempel skilja på olika jaktfalksindivider. Sixten är dessutom aktiv i föreningslivet genom att sitta som ungdomsrepresentant i Jämtlands läns Ornitologiska Förening och bland annat driva frågor om ungdomsläger med BirdLife Sveriges ungdomsskådare.” 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS