Samverkan ger inflyttning till länet

ÖSTERSUND (JT) Projektet ”En attraktiv Region” meddelar att 761 personer registrerat sig för att få flyttvägledning inför en eventuell flytt till länet. De är inte ensamma om att locka folk till Jämtland.

Publicerad

Projektet är ett samarbete, där Region Jämtland Härjedalen har projektansvaret. Utöver regionen ingår länets kommuner, Länsstyrelsen, Mittuniversitetet, Länsförsäkringar Jämtland, Jämtkraft AB, övriga näringslivet samt intressesammanslutningar såsom IUC Z-Group AB, Samling Näringsliv och Handelskammaren.

Vårt projekt skapar samverkan och de kommuner som är med i projektet väljer själva hur de vill arbeta, förklarar Sara Larsson.

Ett resultat av projektet är en hemsida (tasteget.nu) där de som överväger att flytta till länet kan få en bild av hela Jämtland Härjedalen och registrera sig för att få flyttvägledning. Där kan den sökande ange vilken eller vilka kommuner de är intresserade av. I nästa steg blir det då de berörda kommunernas egna flyttvägledare som tar över kontakten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS