Kostnaderna på sjukhuset har dragit iväg rejält.

Revisorerna orosanmäler regionens ekonomi

ÖSTERSUND(JT) Regionens revisorer är mycket oroade över de stora underskotten för 2024, och har därför lämnat in en skrivelse där de lyfter sin oro över situationen, vari de uppmanar regionens styrande ledning att vidta åtgärder.

Publicerad

Regionens underskott 2023, uppgick till en halv miljard, och nu halvvägs in på 2024, så pekar prognosen på att årets förlust landar på 600 miljoner. En situation som gör att regionens revisorer får ont i magen.

– Vi är oroade. Att orosanmäla är ett begrepp inom socialtjänsten när man ser att grannens barn far illa eller nåt sånt, och i vårt normala sätt att granska så finns inte det. 

Det här är ingen revisionsrapport, det är utanför boxen. Och vi vill inte peka finger mot politikerna, De gör sitt så gott dom kan, men lik förbaskat så går det knackigt. Vi känner oro, ont i magen, säger Jan Rönngren (M), ordförande för revisorerna som står bakom anmälan. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS