Sabine Dahlberg och Carin Wigen sorterar klappar.
Sabine Dahlberg och Carin Wigen sorterar klappar.

Rekord för Jultomten Finns - fler behövande men även mer att ge

LÄNET (JT) Det har varit ett bra år för organisationen som ordnar julklappar till barn i familjer som har det tufft ekonomiskt. Det är fler som behöver hjälp, men samtidigt har givmildheten varit större än vanligt.

Publicerad

På Facebook finns en grupp som heter Jultomten Finns. Där kan barnfamiljer som behöver hjälp inför julen ansöka och skicka in önskningar på julklappar. I gruppen publiceras sedan en önskelista med saker som privatpersoner eller företag kan köpa till barnen. Det går även att swisha en summa om man hellre vill det.

Det var Sabine Dahlberg som 2015 startade organisationen Jultomten Finns. Till en början var det i blygsam skala med mindre än 20 familjer och hon gjorde allt själv, men sedan har det växt betydligt och i år var de sex personer som sysslade med detta, vid sidan av sina ordinarie jobb.

Utlämningen av årets julklappar skedde 26 november i Östersund och Sabine förklarar att det brukar bli på helgen före första advent varje år.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS