Bengt Bergqvist, regionstyrelsens ordförande, säger att regionen tjänar en halv miljon på att lägga ner feriepraktiken.

Regionen lägger ner feriepraktiken

Östersund (JT) Region JH har beslutat att inte ska erbjuda feriepraktik i sina verksamheter från och med nästa år och framåt. Detta för att spara in pengar i en mycket pressad budget.

Publicerad

– Feriepraktiken har varit till för att vi ska få visa oss som arbetsgivare, sen har ungdomarna såklart bidragit på flera vis. Men de har inte haft något med direkt vård att göra. De har varit mer grädden på moset, städat rum, plockat upp leveranser, man har hjälpt till att gå ärenden, säger Anders Bylander på regionen.

Region Jämtland/Härjedalen har under åren anställt unga främst i Östersund.
– I år har vi bara haft feriearbetare inne på sjukhuset, det kan vara någon enstaka ungdom på någon vårdcentral vissa år, men merparten har alltid varit på sjukhusområdet i Östersund, berättar Anders.

Och i Östersund har man varit en förhållandevis liten del av feriepraktiken. Med bara en bråkdel av antalet ungdomar som anställs inom kommunens verksamheter och privat sektor. Cirka femtio ungdomar anställs som feriearbetare varje år i regionen varje år. 

 – Vi sparar en halv miljon på detta, och vi letar varje krona som går att hitta, säger Bengt Bergqvist (S), som är regionstyrelsens ordförande. 

 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS