Göran Modén skildrade berättade om hur man skildrade PB vid hans död.
Göran Modén skildrade berättade om hur man skildrade PB vid hans död.

Peterson-Berger jubileum firades på Frösön

FRÖSÖN (JT) I lördags var det exakt 80 år sedan kompositören och musikkritikern Wilhelm Peterson-Berger (1867-1942) gick bort. Det uppmärksammades med kransnedläggning, föredrag och musik.

Publicerad

Det var ungefär 25 personer som samlades vid Frösö kyrka, vid vars mur mot söder och Storsjön Wilhelm Peterson-Bergers (PB) grav är belägen. Här lades en krans ned, varefter följde en sammankomst i Sockenstugan.

Här bjöds på fika och PB:s egen musik. Dessutom kåserier av Göran Modén som varit kyrkoherde på Frösön, samt av Lars-Erik Olofsson, ordförande i Wilhelm Peterson-Berger Stiftelsen. Göran Modén läste högt ur kyrkoherde Johan Björks griftetal över PB, samt ur reportage i Dagens Nyheter (DN).

PB:s död uppmärksammades stort av DN och det är inte så konstigt inte bara eftersom han var en internationellt känd musiker utan även eftersom han var en uppmärksammad musikkritiker i tidningen ända fram till 1937.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS