Maj Eriksson är chef för Östersunds bibliotek.
Maj Eriksson är chef för Östersunds bibliotek.

Östersunds bibliotek får en miljon för att öka läsandet bland unga

ÖSTERSUND (JT) Östersunds bibliotek får en miljon kronor från Kulturrådet. Detta för att kunna arbeta mer strategiskt med läsfrämjande arbete för barn och unga.

Publicerad

– Vi vill skapa förutsättningar för att bygga ett läsfrämjande arbete med fokus på uppsökande och relationsskapande verksamhet i samverkan med andra. Genom att bygga relationer skapar vi långsiktighet och fördjupning, vilket i sin tur stärker tilliten och ökar läslusten, säger Maj Eriksson, bibliotekschef, Östersunds kommun.

Hon fortsätter:
– Ett av våra huvudsyften med detta projekt handlar om att kartlägga och skapa samarbeten med andra yrkesgrupper och verksamheter som möter den aktuella målgruppen. Det kan handla om pedagoger, socialtjänst, fritidsgårdar, föreningar, ideella organisationer och studieförbund. Det är oerhört roligt och fantastiskt att biblioteket har beviljats dessa medel!

Inte nog med det. Kulturrådet har också beviljat Östersunds bibliotek 220 000 kronor för inköp av litteratur för barn och unga till folk- och skolbibliotek. Maj Eriksson säger så här om detta:
– Det innebär att vi nu kan ge våra barn och unga ytterligare tillgång till bra böcker på samtliga folkbibliotek, biblioteksbussarna samt givetvis på kommunens förskolor och grundskolor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS