Norskt företag tar över Målarkompaniet

ÖSTERSUND (JT) Målarkompaniet i Östersund har fått ny ägare. Köpare är norska Håndverksgruppen, en av Nordens största aktörer inom målning, golv, murning och kakel.

Publicerad

– Vi har en expansiv strategi för Sverige och siktar på att bli bland de ledande aktörerna på den svenska marknaden. Vi är mycket glada över att vara en attraktiv partner för några av Sveriges mest solida och välrenommerade hantverksföretag, säger Øyvind Emblem, vd för Håndverksgruppen, i ett pressmeddelande.

Målarkompaniet i Östersund grundades 2007 av Per-Olov Jonsson, Jonas Sköld och Patrik Olsson. Innan arbetade de i ledande roller för olika konkurrerande företag, tills de valde att hoppa av för att starta på egen hand.

Målarkompaniet i Östersund har 40 anställda och omsatte drygt 32 miljoner kronor 2021. Bolaget är idag bland de största i Östersundsområdet, med filial i Åre som leds av Jonas Sköld. Kunderna består huvudsakligen förutom den privata marknaden, av entreprenörer, fastighetsbolag, nationella och kommunala företag.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS