Myndigheter och näringsliv diskuterade samarbete i händelse av krig

LÄNET (JT) Med det osäkra omvärldsläget, ökad inflation och hotbilder ökar intresset för myndigheter och företag att förbereda sig. Ett steg närmare ett samarbete i frågan skedde på ett möte i landshövdingens resident.

Publicerad

I veckan hade landshövdingen och beredskapsdirektören ett möte med representanter för länets näringsliv i residenset i Östersund. Mötet handlade om totalförsvaret, vid samhällsstörningar, och ytterst krig, då är företagens insatser på många sätt avgörande för samhällets motståndskraft.

Företagsorganisationer, kommunernas tillväxtchefer och regionen tillhörde deltagarna vid mötet. Syftet med mötet var att sprida och öka kunskapen för att fler ska kunna bli delaktiga i att öka samhällets beredskap. Diskussionerna under mötet handlade om vad som förväntas av företagen, vilka behov de har och hur parterna gemensamt kan leverera största effekt till totalförsvaret.

Företag behöver egentligen inte göra mer än vad lagen kräver, men samtidigt har i princip alla företag ett intresse av att förbereda sig för att kunna överleva olika samhällsstörningar. Det är viktigt för att kunna fortsätta att driva verksamhet. Företag har en unik situation inom totalförsvaret då samhället behöver deras produkter och tjänster, deras förmåga till omställning och den stabilitet de har som arbetsgivare. Ju fler människor som har arbete och kan fortsätta att bidra med sina dagliga uppgifter, desto starkare blir totalförsvaret.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS