Sound walken innan middagen på Döds Dining.
Foto: Maja Daniels.
Meny med döden – annorlunda grepp av universitetet
ÖSTERSUND (JT) I förra veckan anordnades projektet Döds Dining, där de deltagande studenterna från Mittuniversitet fick prata om döden, äta mat med döden som tematik för att hantera ett ämne som de kommer att komma i kontakt med i sin framtida yrkeskarriär.
Skapare av projektet är konstnären Tove Berglund, och bakom själva arrangemanget står Anders Fällström, som är rektor på MIUN. Tove fick idén då hon jobbade med ett projekt med temat livshändelser.
Hon såg ett tomrum, och att det behövde fyllas, folk behövde prata om tankar de har kring döden, när det inte är knutet till någons bortgång eller till något trossamfund.
Under kvällarna med Döds Dining på Nästgårds Bua var det olika forskare och teoretiker inom olika fält som höll tal, och musiklistan hade satts samman av Stefan Storm. Inbjudna talare var Linnea Romeling, Karin Jarnqvist, Talajeh Nasiri och Anna Kråik. Inbjudna som gäster var studenter från sjuksköterskeprogrammet och även studenter som läser sociologi och psykologi.
Jämtlands Tidning Digital 1 mån
55 kr
Köp nu
24 timmar digitalt för 15 kr.
15 kr
Köp nu