Ung Reporter

Protestanter på Storgatan i Östersund.

Många demonstrerade mot dödandet på Gazaremsan

ÖSTERSUND(JT) Palestinademonstration påkallade uppmärksamheten i stan! “Barnen dör, barnen dör, vi vill ha eldupphör” och “Free Palestine". Budskapet från folksamlingen var tydlig. Ockupationen av Palestina ska upphöra och det behövs ett omedelbart eldupphör och stopp på det enorma lidandet i Gaza.

Publicerad

 Demonstrationen arrangerades av gruppen Jämtland för Palestina. Den är partipolitiskt obunden och drivs av ett gäng engagerade individer, som vill göra det de kan för den palestinska kampen, på lokal nivå. 

De har arrangerat demonstrationer flera gånger förut och just denna gång var det fokus på den pågående invasionen av Rafah i södra Gazaremsan. Israel har tidigare målat ut området som ett säkert och civila har flytt dit. De enorma tältlägren med civila bombas nu för fullt och den humanitära krisen i Gaza riskerar att förvärras ytterligare. 

Fatema Alshaikhshaker är en av arrangörerna. Hon berättar att syftet med demonstrationen är att uppmärksamma situationen i Gaza, att få folk att engagera sig i frågan och skicka en tydlig signal till politiker och makthavare att agera nu på en gång! 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS