Frösö Park Frösö Park Hotel hör till de företag som har stora belopp att betala tillbaka från pandemiåren.

Länsföretagen med högsta skatteskulderna

LÄNET (JT) Många företag som beviljades anstånd med skatten under pandemin måste nu betala tillbaka. 

Publicerad Senast uppdaterad

Pandemin drabbade många som fick sina kostnader kraftigt reducerade, samtidigt som kostnaderna låg kvar på samma nivå. Därför gick staten in och erbjöd företagen att kunna skjuta upp inbetalning av moms och sociala avgifter. 

– På så sätt räddades visserligen många företag, och många arbetstillfällen, åtminstone tillfälligt. Det innebar dock att även företag som redan vid tillfället var olönsamma och konkursmässiga fick en tids respit och därmed kunde leva vidare med hjälp av vad man skulle kunna beteckna som konstgjord andning. Man ska också komma ihåg att politikerna var hårt ansatta under den här perioden och att kraven på åtgärder kom från både näringslivet och fackföreningar, säger Karl Stjerna, VD för kreditupplysningsföretaget Syna i Malmö som tagit fram siffror för beviljade skatteanstånd som ska betalas tillbaka över hela landet. 

Totalt handlar det om 45 702 företag som fick anstånd men av dessa har 23 procent avslutat sin verksamhet. I Jämtland har 484 aktiebolag beviljats anstånd och av dessa har 83, eller 17 procent, gått i konkurs. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS