Effie Kourlos.
Effie Kourlos.

Kommunalrådet utsedd av regeringen i ny utredning

ÖSTERSUND (JT) Effie Kourlos, kommunalråd C i Östersunds kommun, representerar Centerpartiet i en parlamentariskt sammansatt referensgrupp till Arbetsskadeutredningen.

Uppdraget gäller från den 16 juni och tills utredningen är slutförd och enligt plan ska den redovisas 1 augusti 2023. Särskild utredare för utredningen är Dan Holke, senast VD och chefsjurist för LO-TCO Rättsskydd AB.

Regeringen beslutade den 22 december 2021 att genomföra en översyn av arbetsskadeförsäkringen, med syfte att säkerställa att arbetsskadeförsäkringen fyller sin funktion när det gäller att ge ekonomisk trygghet vid arbetsskada. Det ska också säkerställas att kvinnor och män ges ett likvärdigt skydd. Arbetsskadeförsäkringen är ett komplement till sjukförsäkringen för den som drabbas av en arbetsskada. Den vanligaste förmånen inom arbetsskadeförsäkringen är livränta som ersätter förlorad inkomst vid arbetsskada.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS