ÖFK har beviljats elitlicens för spel i Superettan. Det meddelade Tom Pripp (till höger), ordförande för Östersunds FK Elitfotboll AB, under måndagen.
ÖFK har beviljats elitlicens för spel i Superettan. Det meddelade Tom Pripp (till höger), ordförande för Östersunds FK Elitfotboll AB, under måndagen.

Klart: ÖFK beviljas elitlicens – spel i Superettan väntar

ÖSTERSUND (JT) Här är glädjebeskedet för alla ÖFK-fans. Klubben beviljas elitlicens för nästkommande säsong.

Publicerad

Det beskedet ger Svenska Fotbollförbundets licensnämnd på måndagen. Därmed blir det spel i Superettan för ÖFK även nästa år.

– Vi är otroligt glada för beslutet. Under hela processen har vi presenterat ett starkt underlag för Licensnämnden, där vi visat en stark handlingskraft med hjälp av supportrar och sponsorer samtidigt som vi visat en trovärdig budget för 2023. Nu kan arbetet för kommande säsong 2023 påbörjas på allvar, säger Tom Pripp, ordförande för Östersunds FK Elitfotboll AB, i ett uttalande.

Sportsligt spelade sig ÖFK kvar i Superettan genom att besegra Falkenberg i kvalet i november. Därefter har det funnits stora frågetecken kring om ÖFK har ekonomiska muskler att klara fortsatt elitverksamhet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS