Kalle Olsson (S) får nytt uppdrag på nyinrättad myndighet

Publicerad

ÖSTERSUND (JT) Riksdagsledamoten från Östersund har under åtta år suttit i riksdagens försvarsutskott och har jobbat mycket med frågor som rör totalförsvaret. Nu får han ett nytt uppdrag – utöver rollen i försvarsutskottet. Kalle Olsson ska nämligen sitta i insynsrådet för Myndigheten för psykologiskt försvar, MPF – en nyinrättad myndighet.

”Det kraftigt försämrade säkerhetsläget efter Rysslands brutala invasion av Ukraina har satt behovet av ett modernt psykologiskt försvar, anpassad för vår tid, i blixtbelysning. Vi ser återkommande exempel på hur främmande makter försöker destabilisera och skapa splittring i samhällen, exempelvis genom påverkans- och cyberoperationer. Det är därför av största vikt att Sverige stärker sin förmåga att förstå och vid behov bemöta sådana operationer. Jag ser fram emot att följa återuppbyggnaden av den nya myndigheten i denna kritiska tid”, säger Kalle Olsson (S) i ett pressmeddelande.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS