On stage” Assar Danielsson t.v. ackompanjerar Arne Rubensson.

Gäddhäng i Gäddviken

LIT (JT) Ta en liten trolsk timmerloge. Låt några av länets mest välmeriterade musiker fylla den med folkmusik och visor, berättelser och blues. Toppa med en vacker sommarkväll. Då får du Gäddhänget. En magisk musikafton i Gäddvikstorpet.

Publicerad

Och visst blir det så. Logens ägare, musikern Arne Rubensson, känd från rockbandet ”Harrda ku – harrda geit”, skapar kvällens trolska stämning som hämtad från John Bauers sagovärld när han inne i logens dunkel inleder med att livfullt berätta om tomtar och troll. 

Sen griper han gitarren och intonerar tillsammans med kände basgitarristen Assar Danielsson ” E Jamtlannstaus”. Sången som blivit känd genom H.P. Burman, men vars text skrevs av Erik ”Äcke” Olsson redan 1906, får publiken att sjunga med.

– Vi vill skapa en opretentiös och småskalig musik- och kulturkväll som bryter med det storslagna. Som kommer närmare besökarna. Här finns inga stora högtalare. ”Unplugged” alltså akustisk musik, som serveras med lite god dryck och tilltugg, är vad som gäller, berättar Arne Rubensson med ett leende och tillägger att det är tredje sommaren som ”Gäddhänget” arrangeras.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS