Styrelsen i Föreningen Rädda Spikbodarna. Från vänster: Lotta Ekström, Linda Karlsson, Marianne Gidén, Richard Söderlund och Henrika Lavonius Wike.

Förening ska rädda Spikbodarna

ÖSTERSUND (JT) Initiativet Rädda Spikbodarna blir en förening. Syftet är att stärka motståndet mot kommunens planerade exploatering.

Publicerad

– Föreningen är starkt kritisk mot kommunens planer som kommer att få allvarliga konsekvenser för klimatet, den biologiska mångfalden, invånarnas hälsa och Östersunds attraktionskraft. Det här är en ödesfråga för Östersund, då så enorma områden påverkas. Som förening kan vi växla upp vårt arbete för att skydda naturen, säger Lotta Ekström, en av grundarna, i ett pressmeddelande.

Kommunen vill hugga ner 130 hektar naturområde, för att få på plats ett datacenter med tillhörande växthuskomplex. 130 hektar – det motsvarar ungefär 260 fotbollsplaner. 

– Många vi pratar med, både i stan och i friluftsområdet, känner fortfarande inte till omfattningen av vad som är på väg att hända i Spikbodarna. Nu mobiliserar vi för att fler ska bli medvetna om kommunens planer innan det är för sent, säger Lotta Ekström.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS