Smittspridningen av covid-19 fortsätter att öka.
Smittspridningen av covid-19 fortsätter att öka.

Dubblering av antalet covidfall förra veckan

LÄNET (JT) Smittspridningen av covid-19 fortsätter att öka – trots sommarvärmen. Förra veckan rapporterades 72 nya fall in. En ökning med 200 procent jämfört med veckan innan.

Publicerad

Redan för ett par veckor sedan var Östersunds sjukhus ute och vädjade till allmänheten om att stanna hemma vid tecken på förkylning. Anledningen är ett pressat personalläge i kombination med en ökad spridning av covid-19 – även bland personalen.

Enligt Region Jämtland/Härjedalen har smittspridningen fortsatt öka med 72 nya fall förra veckan. Smittade återfinns bland den egna personalen men också bland patienter.

– Trots den ökande smittan har ingen tydlig stegring setts när det kommer till antalet avlidna, och det finns i nuläget inget som tyder på att BA.5 (ny variant) skulle orsaka svår sjukdom eller död i högre utsträckning jämfört med tidigare varianter, säger biträdande smittskyddsläkare Mattias Skielta i ett pressmeddelande.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS