Östersund fick under torsdagen ett nytt landmärke, med konturerna av den nya brodelen.
Östersund fick under torsdagen ett nytt landmärke, med konturerna av den nya brodelen.

Bron över järnvägen lyftes på plats

ÖSTERSUND (JT) Sedan de rätta väderförhållandena inväntats lyftes den del av den nya gång- och cykelbron som går över järnvägen på plats.

Publicerad

Under torsdagseftermiddagen var det ganska vindstilla och fritt från nederbörd, idealiskt för ett brolyft av det här slaget. Ett lyft hade även förberetts genom att tågtrafiken stängts av och det gäller ända fram till måndag morgon.

En tålmodig skara betraktare samlades redan vid kl. 12, uppmanade därtill av Östersunds kommun som på sociala medier höll allmänheten informerade om den senaste händelseutvecklingen.

När klockan började närmade sig sex lyftes brodelen av den för tillfället dit dirigerade gigantiska mobilkranen och kom långsamt på plats.
Gång- och cykelbron är en del av Östersundslänken som ska binda ihop kollektivtrafiken och olika trafikslag i staden. Vad det innebär geografiskt är att den ska förbinda Storsjö strand med Österängsparken. Bron började byggas i augusti 2021 och den nu monterade delen är av rostfritt stål, 56 meter lång och väger 60 ton.

Nu återstår resterande bropelare, trappor och avslutande brodelar. Den färdiga bron kommer att vara 200 meter lång och 3,5 meter bred. Enligt planeringen ska den invigas vid årsskiftet 2022/2023.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS