Bildspel: Succé när EPA-rally arrangerades i Lit

LIT (JT) Ett tjugotal EPA-traktorer stod uppradade vid Lits järnvägsstation på lördagen. För första gången anordnade Lit Lady Cruisers Jemtland ett EPA-rally i syfte att engagera och uppmuntra ungdomar som kör EPA-traktor och A-traktor.

Publicerad

Det är mycket smutskastning från andra bilister och det förtjänar inte ungdomarna, menar Hanna Blom och Elin Bengtsson som var med och styrde upp rallyt.

Ofta tycker andra bilister att ungdomarnas fordon går för långsamt och att de stör, men vid järnvägsstationen i Lit var det stället pepp och körglädje som gällde. Lit Lady Cruisers Jemtland är en relativt nybildad förening.

Den
existerar tack vare en grupp kvinnor i varierande åldrar, som alla har motorer som gemensamt intresse. De gillar veteranbilar och entusiastbilar och beskriver sig som ett härligt gäng.

Alla som äger en EPA var välkomna att anmäla sig till lördagens rally och många unga, med familjer och kompisar, lockades till tävlingen. Det började planeras för rallyt redan 2019 och det var tänkt att det skulle hållas våren 2020.

P
andemin kom som bekant i vägen och var ett hårt slag mot ungdomsaktiviteter i allmänhet.

Tävlingen handlade inte om att köra den fyra mil långa sträckan på tid, utan om att lösa olika uppdrag och frågor knutna till bilkörning och trafik. Prisutdelning blev det så klart också.

En hel del företag i Lit och Östersund hade gått in o
ch sponsrat med fina priser och en samling pokaler. Förutom första, andra och tredje pris fanns kategorierna ”Peoples choice”-publikens favoritbil och ”Åkt längst”.
Det ser ut att bli en uppföljning på succén för alla nöjda EPA-ungdomar:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS