Det blågröna styret föreslår att högkostnadsskyddet för sjukresor höjs från 1600 till 2400 kronor. “Det kan kännas som en dramatisk ökning, men de allra flesta har inte så många sjukresor, även om det så klart finns undantag”, säger Robert Hamberg (M), som sitter i hälso- och sjukvårdsnämnden. FOTO: Fotograferna Anna & Maria AB

Regionen chockhöjer alla egenavgifter

Regionen föreslår en chockhöjning av egenavgifterna inom sjukresor. Högkostnadsskyddet landar nu på 2400 kronor istället för 1600 kronor. – Det är stora förändringar och jag hade önskat att vi inte hade behövt ta det på en och samma gång, säger Robert Hamberg (M) i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Publicerad

Förslaget kommer att tas upp under onsdagens sammanträde i nämnden. Räkna med en het debatt.

– Det kommer nog att höjas en del röster, och det är förståeligt. Det är inte en förändring som vi har lust och vill göra. Men det är en i raden av åtgärder för att ge regionen, och i slutändan vårdpersonalen, rätt ekonomiska förutsättningar, säger Robert Hamberg.

Det blågröna förslaget är förberett i samarbete med de andra nordliga regionerna, som redan har genomfört höjda avgifter för sjukresor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS