Många hade samlats på författarnätverkets första träff på länge. Första raden från vänster: Catarina Lundström, Johan Hemmingson, Åsa Ringdahl och Ingrid Marie Thorslund. Andra raden: Gunilla Johansson, Bengt Göran Aronsson och Sara Strömberg.
Många hade samlats på författarnätverkets första träff på länge. Första raden från vänster: Catarina Lundström, Johan Hemmingson, Åsa Ringdahl och Ingrid Marie Thorslund. Andra raden: Gunilla Johansson, Bengt Göran Aronsson och Sara Strömberg.

Länsförfattare på frammarsch trots pandemin

Länskulturens författarmöte behandlade frågan om en eventuell etablering av en skrivarutbildning i länet, höstens aktiviteter och nyheter från medlemmarna. Inbjuden föreläsare var Mina Widding från Hola folkhögskola och Sara Strömberg berättade om sin kommande spänningsroman.

Publicerad

Coronapandemin fortsätter att kasta sin skugga över kulturlivet och Länskulturens författarnätverk är inget undantag. Det har varit få aktiviteter under våren och sommaren och ett väntat besked i veckan om huruvida antalet församlade får uppgå till 50 eller 500 har inte kommit. Situationen har lett till att årets upplaga av Bokmässan Bodil ställts in. Detta enligt Länskulturens läs- och litteraturutvecklare Catarina Lundström som bjudit in nätverket till en träff under torsdagen på Norra Station.

Bokmässan Bodil var inplanerad till slutet av november på Folkets Hus i Bräcke, men nu får den anstå till nästa år. Något som däremot blir av är Bokens dag i Östersund 15 oktober, men även här har coronan påverkat. Inställda flygningar har nämligen lett till att en av deltagarna, Simona Ahrnstedt har bokats av. Hon ersätts av en annan författare inom feelgod-genren, Åsa Hellberg. De andra deltagarna är fortfarande aktuella för Bokens dag 15 oktober, nämligen Annika Norlin, Bodil Karlsson och Mark Levengood. Evenemanget kommer även att spelas in för publik och visas på ett antal bibliotek och bokhandlare i länet.

Catarina Lundström presenterade även planerna på att ge ut en ny antologi med texter från författare i länet. Den förra gavs ut 2015 och nu kan det vara hög tid igen, för att stimulera författarskap och få dem att nå ut till nya läsare. Texterna ska fokuseras på ett visst tema, nämligen framtiden. Catarina Lundström kommer även att påbörja ett nytt projekt “Månadens författare”. Från och med november kommer hon att göra en lång intervju med en författare som förses med en redaktionell text och publiceras på Länskulturens webbplats. Först ut är Bo Lundmark i Funäsdalen, bekant som präst och författare.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS