Jan-Olov Persson erkänner att han förväxlade hästarna Järvsö Ingvild och Järvsö Tora. FOTO: Matilda Persson
Jan-Olov Persson erkänner att han förväxlade hästarna Järvsö Ingvild och Järvsö Tora. FOTO: Matilda Persson

Jan-Olov Persson erkänner att han förväxlade hästarna

Jan-Olov Persson erkänner att han har gjort fel när hästarna Järvsö Ingvild och Järvsö Tora förväxlades. – Jag förväxlade hästarna när jag skulle hämta dem. Det var dumt, säger han.

Publicerad

Jan-Olov Persson är mannen bakom världens genom tiderna bästa kallblodshäst, Järvsöfaks. Han står som uppfödare för Järvsö Ingvild, som Hasse Widell köpte - men som ännu inte kommit till Östersundstränarens stall.

Jan-Olov Persson medger att han tagit fel häst när han skulle transportera Järvsö Ingvild till Östersund. Han säger också att han tagit fel bilder när hästarna lades ut på auktionssajten Travera. Så här säger Jan-Olov Persson om Hasse Widells kritik:

– Man kan vara upprörd, men det går inte att skruva tillbaka historien. Det är bara att gilla läget och att de byter tillbaka. De har jobbat lika mycket med hästarna.

Hasse Widell gjorde i en intervju med Travronden om förväxlingen en liknelse med att han hade “köpt en Ferrarri, men fått en folkvagn”, det ställer sig Jan-Olov Persson frågande till.

– Att han hävdar att den ena är en Ferrarri och den andra en folkvagn och han inte har märkt något, det är förunderligt. Mammorna till hästarna har lämnat uppenbart likartat. Den enas avkommor har tjänat 1,9 miljoner och den andra 1,870 miljoner, eller något sådant. Den enas avkommor har vunnit 25 lopp och den andras 26.Jämnare än så går det inte att få. Sedan om han tycker att en är en Ferrarri och en är en folkvagn, det bör han kanske ha märkt om det var en sådan skillnad.

Du som har varit med i travet länge och haft många hästar, har du varit med om något liknande tidigare?

– Nej, dessbättre förväxlar vi inte hästarna så ofta.

Hur kan hästen som visade sig vara Järvsö Ingvild ha fått starta när det var fel häst?

– Det vet jag inte, det får du fråga berörda funktionärer.

Powered by Labrador CMS