Jämtdrage är en del av Jämtbälgen och de träffas och övar på torsdagar.
Jämtdrage är en del av Jämtbälgen och de träffas och övar på torsdagar.

Jämtdrage underhöll ett helt grannskap

Den 13 augusti samlades folk som bor i boföreningen Västerport i närheten av Arkivvägen på sin innergård och lyssnade till tonerna av Jämtdrages musik. Jämtdrage är en del av musikföreningen Jämtbälgen. Vädret var strålande och några stycken tog tillfället i akt för en svängom.

Publicerad

Innergården - en perfekt plats för lite dragspelsmusik.

Per Söderberg, ordförande i SPF Seniorerna Östersund berättade om grannskapet och hur det gick till när Jämtdrage kom för att spela på deras innergård. Per bor själv i grannskapet och kände att innergården var en perfekt plats för lite dragspelsmusik.

– Jämtdrage brukar träna på torsdagar så jag frågade dem om de inte kunde komma hit till oss och öva, säger Per.

En av de som bor i området är Annci Stenström och hon säger att det är ett väldigt trevligt initiativ som för grannskapet ännu mer samman.

– Många som bor här är ju ”karantänare” och vi brukar vanligtvis kunna träffas i en gemensam lokal men nu kan vi vara utomhus och de som hellre blir kvar på sina balkonger kan göra det lika gärna, säger Annci.

Ann-Britt Klingberg är spelledare för Jämtdrage och hon säger att musik kan knyta samman människor som nästan inget annat.

– Det är nästan magiskt. Musik sitter liksom i en och är något som kan få folk att förenas. Jag brukar se småbarn som börjar dansa och röra sig till musiken när vi är ute och spelar och det är så tydligt vilken effekt det har på människor, säger Ann-Britt.

Två par som befann sig på innergården började också dansa, under något olika förutsättningar. Det var både dans på innergården men också uppe i en av balkongerna som vätter ut mot gården. Solen strålar och Solfrid Ytterdal som bor i området berättar om gemenskapen. – Det finns en sådan härlig gemenskap med alla. Alla kan träffas och prata och ha det trevligt. Jag jobbade på kirurgen förut och hade så fina bekantskaper med alla där och nu har jag helt nya bekantskaper när jag är pensionerad, säger Solfrid.

Powered by Labrador CMS