Hasse Widell har hållit på med trav i många år. I höstas köpte han tvååriga kallblodsstoet Järvsö Ingvild på auktion – men det var inte den hästen som kom till stallet på Östersundstravet. Nyligen upptäcktes att Järvsö Ingvild står i Hälsingland medan det i stället är Järvsö Tora som står hos Hasse Widell.

Hasse köpte Järvsö Ingvild på auktion – men fick Järvsö Tora i stället

I höstas köpte Hasse Widell tvååriga kallblodsstoet Järvsö Ingvild på auktion och tog hem henne till Östersund – trodde han. Nu har det visat sig att det är lika gamla Järvsö Tora som står i stallet.

Publicerad

Hasse Widell är en erfaren travamatör som har hållit på med hästar i mer än 50 år. I höstas var det dags att köpa en ny häst och på en kallblodsauktion på internet köpte han tvååriga stoet Järvsö Ingvild.

– Jag hade egentligen tänkt köpa en annan häst, men den drog iväg i pris. Jag tittade på stamtavlan och såg att det var jämtländsk stam som gått bra i flera generationer. Sedan såg jag att Åke Svanstedt äger en halvbror till hästen, då tänkte jag att om han kan äga en då behöver jag inte fundera mer, säger Hasse Widell.

Köpet gjordes klart och i höstas levererades Järvsö Ingvild av uppfödaren, stortränaren Jan-Olov Persson, till Hasse Widells stall på Östersundstravet – åtminstone trodde Hasse Widell att det var den hästen han fick.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS