Ewert Ljusberg under Storsjöyran 2017.
Ewert Ljusberg under Storsjöyran 2017.

Framtiden för Yran och Presidenten

Tidigare i somras utannonserades det att Storsjöyran 2020 inte blir av, till följd av corona-utbrottet. I stället kommer nästa års yra att vara även under fredag, lördag och söndag. Samtidigt är det oklart om Republikens president kommer vilja fortsätta på posten.

Publicerad

Inga planer på ny President

I förra veckan kunde JT rapportera om att Ewert Ljusberg inte trodde att han skulle orka fortsätta på presidentposten efter trafikolyckan som skedde förra året. 2019 var det 30 år sedan Ljusberg efterträdde Moltas Erikson som Republiken Jamtlands president. Lars Sillrén, VD på Storsjöyran Evenemang AB säger att det inte finns några planer på att leta efter en efterträdare till Ljusberg i nuläget.

– Vi har sagt att det viktigaste i Ewerts fall är att ta det en dag i taget. Det hade känts fult att hålla på och leta efter någon som kan ta vid under tiden som han fortfarande mår dåligt, säger Lars Sillrén.

Årets upplaga av Storsjöyran har ställts in, med löfte om att nästa års festival kommer vara utspridd över helgens tre dagar i stället för som i nuläget när festivalen endast hålls på fredagen och lördagen. Storsjöyran är också engagerade i några kommande evenemang i staden. Bland annat är de medarrangörer till en konsert på Folkets Hus med det svenska metalbandet Sabaton. Den konserten kommer spelas i början på nästa år. Lars Sillrén säger att det är viktigt för Storsjöyran att tänka på framtiden trots att den är så oviss.

– Jag tror de flesta arrangörer håller hösten på ”hold” men man kan inte stänga ner allting. Man måste tänka på horisonten men vi får ju se vad myndigheterna fattar för beslut inför nästa år, säger Lars.

Storsjöyran 2021 ska äga rum mellan 30 juli – 1 augusti och två av artisterna som kommer är Lars Winnerbäck och Magnus Uggla.

Powered by Labrador CMS