Thomas Rönning (till höger) är föreståndare för värmestugan i Östersund. Han kopplar hemlösheten till ett ökat droganvändande. “Det går att få bostad via socialtjänsten, men då ställs det också en del krav. Och är det så att du inte vill gå med på det utan fortsätta med missbruket, ja då finns det inte så många alternativ”, säger han.

Fastighetsägare larmar – hemlösa söker skydd i vinds- och förrådsutrymmen: “Tragisk utveckling”

Hemlösheten ökar, går ner i åldrarna och kopplas till allt tyngre droger. För många fastighetsägare är det växande problem. – Det är en väldigt tragisk utveckling, och det blir ju en otrygghet för våra hyresgäster när det bosätter sig folk på vinden eller i källarutrymmen, säger Erik Odén som äger Ruts fastigheter

Publicerad

I början av februari började det också brinna i vindsutrymmet i en av Erik Odéns fastigheter i centrala Östersund. En uppmärksam hyresgäst larmade dock SOS i tid och lyckades på så vis avstyra en möjlig katastrof.

Polisen utreder fortfarande brandorsaken, men misstankar finns om att det kan röra sig om någon som har tänt ljus på vinden. Erik Odén vill inte spekulera i brandorsaken, men säger att det har varit återkommande problem med personer som bosätter sig i deras fastigheter.

– Vi har haft fler felanmälningar i den fastigheten som gäller att personer har bosatt sig både i vinden och i källaren. Men det är på flera adresser. Nu senast var det en hyresgäst på Storgatan som ringde polisen, efter att ha upptäckt att det bodde någon i källaren, berättar han.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS