Davina Ljungdahl, Engla Mattsson och Agnes Thofelt Danielsson var tre av lite drygt 2000 elever som skickades hem från “Wargen” på måndagen. Detta på grund av en ökad smittspridning.  

“Jättetråkigt. Vi kommer ju ihåg hur det var förra vintern då vi fick vara hemma en längre tid. Det var inte alls kul”, säger Davina Ljundahl.
Davina Ljungdahl, Engla Mattsson och Agnes Thofelt Danielsson var tre av lite drygt 2000 elever som skickades hem från “Wargen” på måndagen. Detta på grund av en ökad smittspridning. “Jättetråkigt. Vi kommer ju ihåg hur det var förra vintern då vi fick vara hemma en längre tid. Det var inte alls kul”, säger Davina Ljundahl.

Coronasmittan ökar på Wargentinskolan – 2000 elever skickas hem: “Jättetråkigt”

Från och med i dag skickas 2000 elever hem från Wargentinskolan i Östersund. Bakgrunden är en accelererande coronasmitta. – Det känns fruktansvärt trist, säger Engla Mattsson, som går i trean på Jämtlands Gymnasium.

Publicerad

Beskedet från ledningen på Jämtlands Gymnasium kom på måndagsförmiddagen. För många elever var det en stor besvikelse. De allra flesta som Jämtlands Tidning träffar utanför Wargentinskolan ser det som enbart negativt att plugga hemifrån.

– Det är negativt på flera olika sätt. Det sociala och att träffa kompisar är en bit, säger Davina Ljundahl, som går i trean på Handelsprogrammet.

Hon och kompisarna Engla Mattsson och Agnes Thofelt Danielsson (som båda går musikprogrammet) har slutat för dagen och blir nu hemma åtminstone i en vecka.

– Jättetråkigt. Vi kommer ju ihåg hur det var förra vintern då vi fick vara hemma en längre tid. Det var inte alls kul, säger Davina Ljundahl.

Alla tjejer är överens om att det också riskerar att påverka studieresultatet – om hemundervisningen pågår länge.

– Det påverkar absolut studiemotivationen. Och jag är rädd för att vi kommer att få vara hemma lika länge nu, säger Agnes Thofelt Danielsson.

Eleverna fick beskedet under måndagsförmiddagen, då det också förmedlades till allmänheten.

“Anledningen är att smittspridningen bland elever har ökat under de senaste dagarna, med ett 30-tal konstaterade fall på många olika gymnasieprogram. I stort sett alla fall kan härledas till sociala aktiviteter, exempelvis fester, runt Allhelgonahelgen”, skriver JG:s ledning i ett uttalande.

Beslutet rör alla nationella program på Wargentinskolan – cirka 2000 elever – som nu får studera hemifrån. Beslutet gäller “minst till vecka 46”.

Wargentinskolan har sedan utbrottet i mars varit hårt drabbat av smittspridning i omgångar, vilket inte är särskilt konstigt med tanke på skolans storlek. Men många elever blev ändå förvånade när beslutet om fjärrundervisning kom under måndagen.

– Det har ju varit att vissa linjer har fått stänga ner tidigare, men jag trodde inte att nästan hela skolan skulle skickas hem, säger Agnes Thofelt Danielsson.

Elever från gymnasiesärskolan, introduktionsprogrammen och vuxenutbildningen är undantagna från beslutet och kommer att finnas kvar på skolan tills vidare.

Powered by Labrador CMS