Vide är sju år och gillar verkligen sin snöborg.

Snöborgen på Östbacken

En stor borg i snö, det har de två syskonen Vide och Ilse byggt på gården hemma på den övre delen av Östbacken. Visserligen med hjälp från pappa Erik Lindgren, men nu tronar den sig med två till tre meter höga murar som sträcker sig 50 meter långt och med gångar på sammanlagt 40 meter.

Publicerad

–Vi började med att stapla snöbollar på varandra, förklarar sjuårige Vide stolt och   Erik fyller i:  –Ja, sedan har den bara vuxit och vuxit. Vi har hållit på med den tillsammans sedan första snön kom, särskilt de helgerna när det kommit mycket snö. Snö är precis som lego. Det är byggandet som är lekandet. Ja, det kan väl även ha hänt att jag varit ute någon timme ibland på kvällarna när barnen somnat. Det har blivit ett spännande projekt tillsammans med och för barnen! 

Nu rymmer borgen två portaler och grottsalar, två rutschkanor och uppemot 40 meter gångar. Till och med en borggård finns inne i borgen. Det är ett gediget bygge. Grannarna på Östbacken har varit behjälpliga med traktor vid de stora snöfallen. Eller ”Östgötabacken” som denna övre del av området skulle kunna kallas för, för flera av grannarna där råkar komma just från Östergötland. Erik själv kommer från Valdemarsvik.   Här på gården har familjen bott i ett och ett halvt år. När Erik inte bygger snöborgar, är han ICA-handlare i Mörsil. Frun Ida är förskollärare i Järpen. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS