Ordningsmakten är förblindad

I söndags blev jag stoppad av polis på Kyrkgatan i Östersund för körkortskontroll och så kom han fram med alkoholtesten. Tyvärr sa jag, min sjukdom gör det omöjligt att blåsa i den där.

Då visar jag ett läkarintyg på det faktum som råder. Det kan vara förfalskat av dig, säger dåren. Ren ärekränkning. Då ställde jag frågan tror du att du kan göra mig frisk. Då svarar ynglingen, du får lämna bilen om du inte blåser. Då lämnar jag bilen, svarar jag.

Att man är så hjärntvättat så man ser en bov i varje människa. Min närstående har träffat många poliser i jobbet på sjukhuset och säger att det finns trevliga poliser dock ett antal som inte borde vara polis. För min del kan jag skryta med över 60 år bakom ratten och har aldrig varit med om någon allvarlig olycka.

En granne blev av med körkortet utan anledning. Han blev anmäld för att han körde vingligt, ja, han väjde för vattensamlingar. När grannen kom hem står polisen på anslutningen till hans fastighet. De tog fram alkotesten det var inget fel, då fick han blåsa en gång till, inget fel, men polisen tog körkortet ändå. Nu råkade grannen spela Boule med en f.d polis, som tog tag i saken och slog näven i bordet på poliskontoret. Så här får det inte gå till.

Körkortet kom tillbaka med posten utan ursäkt eller upplysning om rätt till skadestånd. Om polisen är klar över att det råder onyktert tillstånd då gäller blodprov om man inte vill blåsa. I mitt fall man kan inte bli onykter på luft dessutom var jag på väg emot IOGT. Tilläggas bör att jag har jobbat med trafiksäkerhet i över 30 år.

Snart 80 år som kräver vördnad av de unga.

Powered by Labrador CMS