Olika sätt hantera skolor och förskolor i pandemitid

Skolorna inför distans efter loven medan förskolorna slås ihop under loven. Väldigt skilda sätt att hantera situationen på.

Publicerad

Det känns inte alls bra. Att det inte går lösa på annat sätt köper jag inte. Personal måste få vara ledig har jag fått höra. Det är självklart att personalen ska få vara ledig. Men efter att själv pratat med personal så anser jag att det är skitsnack, det handlar inte om en oerhörd omtanke kring personalens bästa. Det handlar om att sammanslagningarna sparar in pengar.

Risken för smittspridning ökar vid sammanblandning av olika personer.  Det är det restriktionerna är till för. Begränsa umgänget.  Begränsa smittspridning. Jag har fått höra att barnen inte är smittbärare i lika hög grad och därför anses det inte lika prioriterat som skolorna. Men de blandar ju även personal vid sammanslagningarna.

Nu när det blir fler och fler riskgrupper och viruset muterar sig till höger och vänster kanske det är dags för lite sanning. Det är uppenbarligen mycket vi inte vet om Covid och uppenbarligen mycket som förändras. Så det skulle säkerligen vara mer ansvarsfullt att undersöka möjligheten att inte blanda förskolor och personal vid alla dessa lov. Rädda liv istället för att spara pengar....

Om resten av Sverige kan införa hårda restriktioner med begränsad service och öppettider. Då bör förskolorna få möjlighet att planera så personal, barn och familjer inte bidrar till ökad smittspridning. Självklart med hänsyn till personalens välmående så de får ledighet.

Om annan verksamhet i Sverige lyckas med en rad svårlösta jobbrelaterade situationer bör detta inte vara omöjligt, om det inte går att lösa med alla förskolor borde många kunna låta bli att slå samman. Prata med personalen, se över idéer och möjligheter. Nu tänker de budget före hälsa, sammanslagningen handlar om ekonomi, kanske är det viktigare att rädda liv!? 

Östersundsförälder

Powered by Labrador CMS