Edwin Hedberg, till vänster i bild, gjorde ett av målen när ÖIK hemmaslog Teg. Nyförvärvet visade upp fin teknik och spelförståelse.
Edwin Hedberg, till vänster i bild, gjorde ett av målen när ÖIK hemmaslog Teg. Nyförvärvet visade upp fin teknik och spelförståelse.

ÖIK hemmaslog Teg – klar för spel i Allettan

ÖSTERSUND (JT) ÖIK är klara för Allettan. Det står klart efter onsdagskvällens 6–1-seger hemma mot Teg. Där blir det spel mot bland annat Surahammar och Strömsbro.

Publicerad

Lite drygt 1800 personer fanns på plats i Östersund Arena när ÖIK tog emot Umeålaget Teg. Ett lag man har haft svårt för i år. För en vecka sedan blev det förlust på bortaplan med 2–4 efter en oinspirerad insats.

Den här kvällen fick vi se en annan inställning, och tacka för det. Seger och ÖIK skulle vara kvalificerad för Allettan.

Men trots att man drev upp tempot från första bytet var det Teg som gjorde 0–1 efter slarv egen zon. Den kollektiva sucken gick genom hallen.

ÖIK har haft problem med målskyttet sista matcherna och det skulle faktiskt krävas ett spel i numerärt underläge (fyra minuter in i andra perioden) för att spräcka nollan.

Då höll sig Carl Skärström framme och tryckte in 1–1 på ett snyggt pass från nyförvärvet Linus Lundström.

ÖIK kunde sedan öka på till 2–1 innan paus genom ytterligare ett mål av Carl Skärström, som bara behövde sätta dit klubban på Henrik Marklunds smörpass.

Och efter Linus Lundströms 3–1-mål sju minuter in i tredje orkade inte Teg stå emot längre. Siffrorna rann iväg efter ett par baljor i tom kasse och ÖIK gick segrande med 6–1.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 4 mån

99 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS